Pitkän aikaa on ollut hiljaista tämän minun blogini osalta, vaan nyt korjataan sitäkin hiukkasen (ja dead-linellahan ei luonnollisesti ole mitään tekemistä asian kanssa :)).

Relaa.comissa on käytetty hyväksi perinteisiä keskustelufoorumeilla käytettyjä identiteetin ja roolien tukemiseen tarkoitettuja tekniikoita, kuten avatareita, käyttäjien pisteytystä aktiivisuuden ja lähetettyjen viestien perusteella, käyttäjien statuksen näyttöä (eli onko linjalla kyseisellä hetkellä), vapaata kuvausta itsestään ja vapaasti valittavaa nimimerkkiä. Myöskin vieraana on mahdollista osallistua keskusteluun, mutta ei voi perustaa uutta aihetta. Myöskin näiden vieraiden kommentteihin suhtaudutaan melkoisella varauksella, sillä mikä on helmpompaa kuin täysin anonyymi kommentointi ja kärjistäminen?

Relaa.comissa on kullakin keskustelualueella  omat moderaattorit, jotka ovat palstan ns. veteraaneja ja täten ansainneet "kannuksensa". Moderaattorit ovat välillä joutuneet poistamaan asiattomia kirjoituksia, mutta pääasiassa he siirtelevät vääriin kategorioihin eksyneitä keskusteluja ja osallistuvat itse keskusteluihin, kuten kaikki muutkin yhteisön jäsenet.

Jos itse pääsisin vaikuttamaan jonkin verkkoyhteisön sosiaalisen kanssakäymisen tukemiseen tarkoitettujen teknologisten ratkaisujen suunnitteluun, niin todennäköisesti en keksisi pyörää uudelleen, vaan pitäytyisin vanhoissa hyväksi todetuissa ratkaisuissa. Mielestäni hyviä ratkaisuja ovat: käyttäjien mahdollisuus laittaa itsestään kuva tai avatar,  käyttäjien vapaat kuvaukset itsestään, jonkinlainen aktiivisuuden ilmaisu (esim. viestien määrä) ja ennen kaikkea vapaasti valittava nimimerkki.